top of page

Bond Beter Leefmilieu diende eveneens een bezwaarschrift in


Wij verwijzen graag naar de website van de BBL ivm een vandaag geplaatst artikel:

Auteur: OLIVIER BEYS

De conclusie van het artikel geven wij graag hier even mee:

Conclusie: ISVAG moet visie radicaal omgooien

Ons pleidooi van enkele jaren terug is nog even relevant: ISVAG heeft een groot potentieel om volledig verbrandingsovenvrij te worden. Op dit moment is het een van de minder presterende intercommunales op vlak van hoeveelheid afval. In plaats van 175 miljoen euro te investeren in een verbrandingsoven, zou de intercommunale beter radicaal inzetten op het verminderen van de hoeveelheid restafval.

Veel steden in Europa hebben zich al aangesloten bij het idee van zero waste en zetten in op een vergevorderde scheiding van het afval en het ontmoedigen van de productie van restafval. Er ligt een enorme kans voor Antwerpen en omliggende gemeenten om die voortrekkersrol in de circulaire economie op te nemen.


bottom of page