Stand van Zaken - ISVAG

ISVAG wenst met de oude oven nog (minstens) 20 jaar afval te verbranden

Zoals geweten werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen in maart ll. de beslissing van minister Demir vernietigd om de oude ISVAG-oven tot 2027 verder te exploiteren. De minister moet van de Raad echter wel binnen de zes maanden een nieuwe beslissing nemen. Tegelijk mocht ISVAG, niettegenstaande de vergunning werd vernietigd, nog 6 maanden lang (tot medio oktober ’22) afval blijven verbranden.

 

Gelukkig besliste minister Demir kort daarna om ISVAG de vergunning te weigeren voor de bouw en exploitatie van een nieuwe, veel grotere afvaloven. Wat betreft de oude ISVAG-oven blijft het echter wachten op een nieuw ministerieel vergunningsbesluit.

 

In plaats van werk te beginnen maken van beëindiging van de afvalverbranding en sanering van hun site, heeft ISVAG blijkbaar gewacht tot de vakantieperiode (juli-augustus) om een nieuwe tussenstap te zetten in deze nu al 4 jaar aanslepende vergunningsprocedure.

 

Er werd bij de Vlaamse overheid een addendum-wijzigingsverzoek ingediend, waarmee een nieuwe vergunning wordt gevraagd. Ditmaal niet langer tot 2027, maar meteen voor 20 jaar!

Lees ons volledig nieuwsartikel via deze link.

Lees de info betreffende het nieuwe openbaar onderzoek via deze link.

Projectnummer: OMV_2017007490

OPENBAAR ONDERZOEK VAN 15 JULI TOT 13 AUGUSTUS 2022