top of page

Stand van Zaken - ISVAG

ISVAG wenst met de oude oven nog (minstens) 20 jaar afval te verbranden

Zoals geweten werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen in maart ll. de beslissing van minister Demir vernietigd om de oude ISVAG-oven tot 2027 verder te exploiteren. De minister moet van de Raad echter wel binnen de zes maanden een nieuwe beslissing nemen. Tegelijk mocht ISVAG, niettegenstaande de vergunning werd vernietigd, nog 6 maanden lang (tot medio oktober ’22) afval blijven verbranden.

 

Gelukkig besliste minister Demir kort daarna om ISVAG de vergunning te weigeren voor de bouw en exploitatie van een nieuwe, veel grotere afvaloven. Wat betreft de oude ISVAG-oven blijft het echter wachten op een nieuw ministerieel vergunningsbesluit.

 

In plaats van werk te beginnen maken van beëindiging van de afvalverbranding en sanering van hun site, heeft ISVAG blijkbaar gewacht tot de vakantieperiode (juli-augustus) om een nieuwe tussenstap te zetten in deze nu al 4 jaar aanslepende vergunningsprocedure.

 

Er werd bij de Vlaamse overheid een addendum-wijzigingsverzoek ingediend, waarmee een nieuwe vergunning wordt gevraagd. Ditmaal niet langer tot 2027, maar meteen voor 20 jaar!

Lees ons volledig nieuwsartikel via deze link.

Lees de info betreffende het nieuwe openbaar onderzoek via deze link.

Projectnummer: OMV_2017007490 Openbaar Onderzoek liep van 15 juli tot en met 13 augustus 2022

Hiervoor lieten we onze advocaten de tekst opstellen voor het bezwaarschrift voor de nieuwe verguningsaanvraag.

Via onze website werden meer dan 700 bezwaren door burgers ingediend bij de bevoegde klantendienst omgeving van de stad Antwerpen.

UPDATE!

Ondertussen wordt er een nieuw openbaar onderzoek ingesteld van 29 augustus tot 27 september 2022.

Stad Antwerpen moet zijn onderzoek wegens procedurefouten herdoen. Zowel de stad Antwerpen als de gemeente Aartselaar organiseren het nieuwe openbaar onderzoek van 29 augustus tot 27 september 2022.

Meer info hieromtrent via onze nieuwspagina.

Volledige tekst Bezwaarschrift te lezen via deze link 

bottom of page